diumenge, 30 de juny del 2013



 Gran èxit en el nostre I SOPAR ESPECTACLE!!!!






Aquest passat divendres dia 26 de juny s’ha celebrat a l’institut Montgròs de Sant Pere de Ribes el I SOPAR ESPECTACLE SOLIDARI organitzat pel Grup de Solidaritat del centre.

El Grup està constituït per membres de la comunitat educativa del centre: mares, professorat i alumnat que es reuneixen setmanalment de manera voluntària per treballar temes relacionats amb els valors de la cooperació, la solidaritat i la justícia.

Cada trimestre s’escull conjuntament un tema d’actualitat que preocupa al col·lectiu i es treballa a fons: investigant-ne les causes, convidant a ponents involucrats directament en el tema treballat (membres d’Associacions, ONGs, col·lectius en lluita, etc) per a que transmetin els seus coneixements i vivències. El punt final sobre el tema tractat consisteix en dur a terme una acció participativa, reivindicativa i que pugui aportar alguna millora o visibilització.

En aquet sentit, durant tot aquest primer any, el tema ha debatre ha estat la present situació de precarietat laboral i econòmica, ja que aquest és el tema que més preocupa a noies, nois i famílies. El primer trimestre ja es va col·laborar en la recollida d’aliments organitzada pel BANC d’ALIMENTS; en el segon trimestre es va treballar per a aconseguir un llit articulat per una alumna del centre amb discapacitat motriu i es va aprofundir sobre la present situació econòmica i els seus efectes, amb la interessant xerrada de membres de la PAH de Ribes, Pau Garriga i Nelson Lafalse que van explicar què està passant amb els desnonaments . En el  tercer trimestre d’aquest curs i aprofitant les noves i definitives instal·lacions del centre, es va organitzar un I SOPAR ESPECTACLE SOLIDARI a favor novament del BANC d’ ALIMENTS de Ribes. Les actuacions musicals diverses van estar protagonitzades per alumnat i el SOPAR va estar elaborat i servit de manera desinteressada per les cuineres del menjador, en col·laboració amb les noies i nois del Grup de Solidaritat. 

La convocatòria va ser tot un èxit de participació amb 100 menús servits, una assistència de 150 persones i una participació de 33 noies i nois que van ballar, interpretar o cantar en directe i una vintena que va atendre el sopar o la coordinació de l’espectacle.