diumenge, 1 de juliol del 2007

Crida del Comitè Internacional del Fòrum Social Mundial.

BENVINGUDES I BENVINGUTS AL BLOG DE L'IES RIBES SOLIDARI,

Iniciem el camí amb l'anunci d'una propera mobilització social global:

Crida del Comitè Internacional del Fòrum Social Mundial a una Setmana d'acció global en gener de 2008 sota el lema "UN ALTRE MON ÉS POSSIBLE"

El Comitè Internacional del Fòrum Social Mundial es va reunir a Berlin els passats dies 2 i 3 de juny. En la reunió es va analitzar el desenvolupament del Fòrum Social Mundial realitzat a Nairobi (Kènia) en el mes de gener d'enguany i les perspectives del moviment mundial per una altre globalització, justa i solidària. El Comitè Internacional del FSM va adoptar alguns importants acords:

1.- Els Fòrums Socials Mundials, es cel·lebraràn cada dos anys. El proper Fòrum es realitzarà a Belem, capital de l'Estat amazònic de Parà (Brasil), al gener de 2009. L'acord tracta de visualitzar i recolzar la lluita dels moviments ambientalistes en defensa de l'Amazònia sotmesa des de fa temps a la pressió de poderosos interessos econòmics privats de grans multinacionals. Entre la cel·lebració dels Fòrums Socials Mundials el Comitè internacional incentiva la continuitat dels diversos Fòrums socials regionals o sectorials (Fòrum social europeu, de las Américas, Fòrum social del Mediterrani, de la Educació, etc.)

2.- Fer una crida a nivell mundial per una setmana d'acció que culmini el dia 26 de gener de 2008 en tot el món. Es tracta de donar continuïtat a reivindicacions globals com ara la reforma de les institucions econòmiques internacionals (FMI, Banc Mundial, OMC, etc), o l'assoliment dels Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides de reducció de les desigualtats i la pobresa arreu el món.

Cal recordar que l'anterior crida del Comitè internacional del FSM contra la guerra d'Irak, en el any 2003, va aconseguir aplegar a tot el món millions de persones en contra de la invasió d'aquest país.


Us convidem a adherir-vos al manifest.
L'adhesió es pot realitzar entrant a la web específica del FSM per aquesta qüestió: www.wsf2008.net